Ljummen rissallad
40 min
•
Arbetstid: 40 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Fullkornsris smakar mer än vitt ris och ger magen nyttiga fibrer att jobba med. En rissallad går att variera i oändlighet, titta på våra tips här nedan!
Ingredienser
|
Fullkornsris
|
2½ dl |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
| 2 msk | |
|
Grönsaksbuljong
|
5 dl |
|
Morot
|
150 g |
|---|---|
|
Grillad kyckling
|
½ |
|
Vindruvor blå
|
100 g |
|
Romansallad
|
½ huvud |
|
Rucola
|
50 g |
Dressing:
|
Rapsolja
|
3 msk |
|---|---|
|
Pressad citronsaft
|
1 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Byt kyckling till skalade räkor och druvor till t ex avokado.
Näringsvärden, per port
Energi:
642 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,4 g |
| Protein: | 20,6 % | 32,6 g |
| Fett: | 47,2 % | 34,2 g |
| Kolhydrater: | 32,2 % | 50,9 g |