Ljummen lax- och rotfruktssallad

40 min Buffé Förrätt
Ljummen lax- och rotfruktssallad

Nykokta grönsaker och vacker ruccolasallad toppas med läcker laxröra.

Ingredienser

Svartrötter
300 g
Kålrötter
300 g
Morötter
2
1 msk
Balsamvinäger
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Hackad rucola
3 dl

Laxröra:

Rökt lax
150 g
250 g
Citron
rivet skal av ½

Gör så här

  • Skala svartrötterna. Lägg dem efterhand i kallt vatten, ev med lite pressad citron.
  • Skala kålrot och morötter, skär dem i lika långa stavar.
  • Koka först svartrötter och kålrot i lättsaltat vatten ca 15 min. Lägg i morötterna, koka ytterligare 3-5 min. Låt rinna av.
  • Rör i smör, balsamvinäger, salt, peppar och sallad.
  • Skär laxen i strimlor och blanda med cottage cheese och citronskal.
  • Servera laxröran tillsammans med rotfrukterna.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

275 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 18 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 11 g
https://www.arla.se/recept/ljummen-lax--och-rotfruktssallad/