Limeglass med syrlig sås

Limeglass med syrlig sås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

En glass som är både syrlig och söt samtidigt, serverad direkt ur limeskalen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Limesås:

  • ca 1 dl pressad lime
  • 5 msk florsocker

Gör så här:

Gör så här:

Riv skalet och pressa saften från 1 lime. Dela 4 lime i halvor. Skär ut fruktkött och hinnor över en skål. Pressa saften ur fruktköttet. Skär av en liten bit i ändarna på varje limehalva så att de kan stå stadigt. Dela ägget i gula och vita. Blanda gulan med kvarg och jordgubbssylt. Vispa vitan till ett fast skum. Tillsätt socker och vispa ytterligare någon min. Vänd ihop kvarg och äggvita. Fördela krämen i de urgröpta limeskalen. Ställ genast in i frys och låt stå 2 tim. Koka ihop limesaft och florsocker ca 5 min. Ringla såsen ljummen över glassen vid servering.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 195 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 6 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem