Limeglass med syrlig sås

2 tim 40 min Dessert Efterrätt
Limeglass med syrlig sås

En glass som är både syrlig och söt samtidigt, serverad direkt ur limeskalen.

Ingredienser

Lime
5
Ägg
1
1½ dl
Jordgubbssylt
2 msk
Strösocker
1 msk

Limesås:

Pressad lime
ca 1 dl
Florsocker
5 msk

Gör så här

  • Riv skalet och pressa saften från 1 lime.
  • Dela 4 lime i halvor. Skär ut fruktköttet över en skål. Pressa saften ur fruktköttet.
  • Skär av en liten bit i ändarna på varje limehalva så att de kan stå stadigt.
  • Dela ägget i gula och vita. Blanda gulan med kvarg och jordgubbssylt.
  • Vispa vitan till ett fast skum. Tillsätt socker och vispa ytterligare någon min. Vänd ihop kvarg och äggvita.
  • Fördela krämen i de urgröpta limeskalen. Ställ genast in i frys och låt stå 2 tim.
  • Koka ihop limesaft och florsocker ca 5 min. Ringla såsen ljummen över glassen vid servering.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

191 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,4 g
Protein: 12,3 % 5,8 g
Fett: 24,1 % 5,2 g
Kolhydrater: 63,6 % 29,9 g
https://www.arla.se/recept/limeglass-med-syrlig-sas/