Lime- och rosépepparrub

10 min
Lime- och rosépepparrub

Klappa gärna in ruben minst 30 min i förväg om du grillar fisk. Limen och saltet gör att fisken blir lätt rimmad och håller bättre ihop på grillen.

Ingredienser

Rosépeppar
2 msk
Lime
rivet skal av 2
Torkad salvia
3 msk
Salt
1 tsk

Gör så här

  • Mortla rosépepparn och blanda med övriga ingredienser.
  • Klappa in drygt 2 tsk rub på varje portionsbit.
Markera receptet som tillagat

Använd gärna ekologisk lime. Den är obesprutad och därför bra när man använder skalet.

Näringsvärden, per port

Energi:

41 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,6 g
Protein: 14,9 % 1,5 g
Fett: 19,5 % 0,9 g
Kolhydrater: 65,6 % 6,6 g
https://www.arla.se/recept/lime--och-rosepepparrub/