Långbakad kyckling i ugn med chilikräm och svarta bönor

Långbakad kyckling i ugn med chilikräm och svarta bönor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

45 min

Kokta bönor på burk är snabbt och smidigt att ha hemma på lager. Här får de gott sällskap av en kyckling med sting och frisk fläktar av mango.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Chilikräm:

Bönor:

Tillbehör:

  • 1 mango
  • 40 g ärtskott

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Salta och peppra kycklingen runtom. Lägg den i en ugnssäker form och tillaga i mitten av ugnen ca 1 ½ tim, till en innertemperatur på ca 80°. Smält smöret, blanda det med chilipastan och pensla kycklingen runtom. Fortsätt tillaga ca 10 min.

Rör ihop ingredienserna till chilikrämen.

Skala, hacka och fräs lök och vitlök i smöret i en stekpanna. Skölj bönorna och låt rinna av. Tillsätt bönorna och värm tills de är varma. Skala och dela mangon. Skär bort kärnan och skär fruktköttet i klyftor. Grilla dem i en grillpanna. Skär kycklingen i 4 delar och servera med chilikräm, bönor, mango och ärtskott.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 630 kcal
  • Protein: 46 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 37 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem