Lammfärsburgare blue cheese

Lammfärsburgare blue cheese

30 min
Huvudrätt
Saftiga lammfärsburgare med ruccolablad, blåmögelost och sötsyrlig rödlök. Här får du en häftig smakexplosion som kommer att göra den mest kräsna glad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lammfarsburgare-blue-cheese/

Gör så här

  • Börja med citronkokt rödlök. Skala och skiva rödlöken tunt och lägg den i en kastrull. Tillsätt citronsaft och socker, koka ihop 10-15 min. Låt kallna.
  • Blanda färsen med hälften av färskosten och forma 4 hamburgare. Salta och stek dem i smör ca 3 min på varje sida. Lägg en ostskiva på varje hamburgare.
  • Skär bort kanterna på brödskivorna. Stek bröden i smör tills de är gyllenbruna. Bred resten av färskosten på brödskivorna.
  • Fördela rikligt med rucola på brödskivorna, lägg på hamburgare och toppa med citronkokt rödlök och ev en kvist timjan.
Klart!
Energi:

675 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 50 g

Ingredienser

Tillbehör:
Formbröd
4 skivor
2 msk
Rucola
60 g
Plockad färsk timjan
Citronkokt rödlök:
Rödlökar
2
Citron
saften av 1
Strösocker
½ dl