Lammfärsburgare blue cheese

Lammfärsburgare blue cheese

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

Saftiga lammfärsburgare med ruccolablad, blåmögelost och sötsyrlig rödlök. Här får du en häftig smakexplosion som kommer att göra den mest kräsna glad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Tillbehör:

Citronkokt rödlök:

  • 2 rödlökar
  • saften av 1 citron
  • ½ dl strösocker

Gör så här:

Gör så här:

Börja med citronkokt rödlök. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg den i en kastrull. Tillsätt citronsaft och socker, koka ihop 10-15 min. Låt kallna. Blanda färsen med hälften av färskosten. Forma 4 hamburgare av färsen. Salta och stek dem i smör ca 3 min på varje sida. Lägg en ostskiva på varje hamburgare. Skär bort kanterna på brödskivorna. Stek bröden i smör tills de är gyllenbruna. Bred resten av färskosten på brödskivorna. Fördela rikligt med rucola på brödskivorna, lägg på hamburgare och toppa med citronkokt rödlök och ev en kvist timjan.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 675 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 24 g
  • Fett: 50 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem