Lakritsbrulée

Lakritsbrulée

Betyg

(14 st)

Lakritsbrulée blir det när klassisk brulée får smarrigt sällskap av lakrits. Bruléen är god att servera och äta som den är eller med en frisk citrussallad till.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Karamellisering:

  • 2 msk farinsocker
  • 2 msk strösocker

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 100°. Smörj 4 ugnssäkra portionsformar med smör. Blanda grädde, mjölk, socker och lakritspulver i en kastrull. Värm blandningen, den behöver inte koka. Vispa upp äggulorna lätt och rör ner dem i den varma gräddmjölken. Häll smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen 50-60 min tills de precis har stelnat. Ta ut och låt kallna helt. Blanda sockret och strö över formarna. Bränn av med gasolbrännare eller gratinera i övre delen av ugnen på grill 250° tills de har fått fin färg.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 515 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 39 g
  • Fett: 38 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem