Lakritsbrulée

Efterrätt
Frysbar
Lakritsbrulée

Lakritsbrulée blir det när klassisk brulée får smarrigt sällskap av lakrits. Bruléen är god att servera och äta som den är eller med en frisk citrussallad till.

Ingredienser

3 dl
1½ dl
Strösocker
1 dl
Lakritspulver
1 msk
Äggulor
6

Karamellisering:

Farinsocker
2 msk
Strösocker
2 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 100° eller 90° varmluft.
  • Smörj 4 ugnssäkra portionsformar med smör.
  • Blanda grädde, mjölk, socker och lakritspulver i en kastrull. Värm blandningen, den behöver inte koka.
  • Vispa upp äggulorna lätt och rör ner dem i den varma gräddmjölken. Häll smeten i formarna.
  • Grädda i mitten av ugnen 50-60 min tills de precis har stelnat. Ta ut och låt kallna helt.
  • Blanda sockret och strö över formarna.
  • Bränn av med gasolbrännare eller gratinera i övre delen av ugnen på grill 250° tills de har fått fin färg.
Klart!

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

Energi:

515 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 38 g
https://www.arla.se/recept/lakritsbrulee/