Lakritsbrulée

Lakritsbrulée

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(14 st)

Lakritsbrulée blir det när klassisk brulée får smarrigt sällskap av lakrits. Bruléen är god att servera och äta som den är eller med en frisk citrussallad till.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Karamellisering:

  • 2 msk farinsocker
  • 2 msk strösocker

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 100°. Smörj 4 ugnssäkra portionsformar med smör. Blanda grädde, mjölk, socker och lakritspulver i en kastrull. Värm blandningen, den behöver inte koka. Vispa upp äggulorna lätt och rör ner dem i den varma gräddmjölken. Häll smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen 50-60 min tills de precis har stelnat. Ta ut och låt kallna helt. Blanda sockret och strö över formarna. Bränn av med gasolbrännare eller gratinera i övre delen av ugnen på grill 250° tills de har fått fin färg.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 515 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 39 g
  • Fett: 38 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem