Kycklingkebab
45 min
Brunch
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Kycklingkebab med de rätta smakerna. Libabröd fylls med kryddstekt kyckling, klassisk kebabsås, vitost och krispiga grönsaker. Bara att rulla ihop och njuta av välsmakande kycklingkebab.
Ingredienser
Kebabsås:
| 2 dl | |
|
Majonnäs
|
1 dl |
|
Sambal oelek
|
1 msk |
|
Finriven vitlöksklyfta
|
½ |
|
Kolsyrad apelsindryck t ex Fanta
|
½ dl |
|
Kebabkrydda
|
2 tsk |
|
Cayennepeppar
|
1 krm |
|
Salt och svartpeppar
|
Kycklingkebab:
|
Kycklinglårfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Finriven vitlöksklyfta
|
1 |
|
Kebabkrydda
|
2 msk |
|
Sambal oelek
|
1 msk |
Tillbehör:
|
Gurka
|
1 |
|---|---|
|
Rödlök
|
½ |
|
Tomater
|
2 |
|
Isbergssallad
|
1 huvud |
|
Pitabröd, gärna libabröd
|
4 |
|
Feferoni
|
4 |
Gör så här
Kebabsås:
Kycklingkebab:
Tillbehör:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
608 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4 g |
| Protein: | 23,8 % | 35,6 g |
| Fett: | 43,1 % | 29,7 g |
| Kolhydrater: | 33,1 % | 49,5 g |