Kyckling i ugn med rotfrukter och salvia

Kyckling i ugn med rotfrukter och salvia

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(28 st)

Allt i en form. Perfekt både till vardag och helg.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 dl ris
  • 65 g babyspenat
  • 100 g grovt bröd

Gör så här

Gör så här

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Sätt ugnen på 225°. Skölj och strimla purjolöken. Skala och strimla palsternackor och morötter. Blanda grönsaker och salvia i en ugnssäker form. Häll på grädden. Lägg kycklingdelarna på grönsakerna. Pensla med smör-&rapsolja. Salta och peppra. Stek i nedre delen av ugnen tills kycklingen är klar, ca 30 min. Servera med ris, spenat och bröd.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 795 kcal
  • Protein: 41 g
  • Kolhydrater: 74 g
  • Fett: 35 g

Skriv ut

Källa: