Kryddig sill med vispat brynt smör

Kryddig sill med vispat brynt smör

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(7 st)

Smakrika munsbitar med sill, potatis och vispat brynt smör. Servera på sillbordet eller som aptitretare tillsammans med ett gott öl.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 st

  • 200 g mästarmatjes, mild matjesill
  • 150 g kokt potatis
  • 1 salladslök
  • 1 dl tärnad gurka, ca 50 g
  • ½ dl hackad färsk dill
  • 1 löskokt ägg

Vispat brynt smör:

Gör så här:

Gör så här:

Skär sillen i 2 cm stora bitar. Skala och tärna potatisen i ca 1 cm stora tärningar. Strimla salladslöken. Blanda potatis, gurka, salladslök och dill med det löskokta ägget till en sallad. Bryn smöret och vispa det kallt i en bunke. Fortsätt att vispa tills smöret är luftigt. Tillsätt citron och vispa i crème fraichen. Lägg sill på bitar av knäckebröd. Toppa med potatissallad och brynt smörvisp.

Brynt smör - såhär gör du!

 

Näringsvärden, per port

  • Energi: 155 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem