Kryddig sill med vispat brynt smör

Kryddig sill med vispat brynt smör

Betyg

(7 st)

Smakrika munsbitar med sill, potatis och vispat brynt smör. Servera på sillbordet eller som aptitretare tillsammans med ett gott öl.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 st

  • 200 g mästarmatjes, mild matjesill
  • 150 g kokt potatis
  • 1 salladslök
  • 1 dl tärnad gurka, ca 50 g
  • ½ dl hackad färsk dill
  • 1 löskokt ägg

Vispat brynt smör:

Gör så här:

Gör så här:

Skär sillen i 2 cm stora bitar. Skala och tärna potatisen i ca 1 cm stora tärningar. Strimla salladslöken. Blanda potatis, gurka, salladslök och dill med det löskokta ägget till en sallad. Bryn smöret och vispa det kallt i en bunke. Fortsätt att vispa tills smöret är luftigt. Tillsätt citron och vispa i crème fraichen. Lägg sill på bitar av knäckebröd. Toppa med potatissallad och brynt smörvisp.

Brynt smör - såhär gör du!

 

Näringsvärden, per port

  • Energi: 155 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem