Kronärtskocksfyllda knyten

Kronärtskocksfyllda knyten

45 min
Buffé
Går att frysa
Knyten i spännande smaker som har en rykande åtgång på bufféborden!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kronartskocksfyllda-knyten/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Hacka tomaterna. Mixa eller finhacka kronärtskocksbottnarna. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en smet.
  • Kavla ut smördegsplattorna så att de blir ca 10x20 cm. Dela dem på mitten till fyrkanter.
  • Lägg en klick av fyllningen på varje platta och nyp ihop till knyten. Pensla med uppvispat ägg.
  • Grädda knytena mitt i ugnen ca 25 min.
Klart!

Ingredienser

Smördeg
8 skivor
Soltorkade tomater i olja
6
Kronärtskocksbottnar
400 g
Pressad citron
1 msk
Riven parmesanost
100 g
250 g
Äggulor
2
Salt
½ tsk
Till pensling:
Ägg
1