Krispig sallad med ostkräm

Krispig sallad med ostkräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

Fräsch gurk- och fänkålssallad som serveras med mjuk vitostkräm. Gott till t ex stekt eller grillad fisk.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 8 röda steklökar
  • ½ dl ättiksprit 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl vatten
  • 1 gurka
  • 1 fänkål, ca 250 g
  • 1 burk svarta bönor, ca 400 g
  • ½ dl hackad färsk mynta

Ostkräm:

Gör så här

Gör så här

Skala rödlökarna. Koka upp ättika, socker och vatten, lägg ner lökarna och koka dem mjuka på svag värme 8-10 min. Låt svalna i lagen. Dela och kärna ur gurkan och skär den i tunna skivor. Strimla fänkålen tunt, gärna på mandolin. Lägg fänkålen i kallt vatten så den blir krispig. Häll av bönorna och skölj dem under kallt vatten, låt rinna av. Mixa ost och yoghurt till en slät kräm. Blanda gurka, fänkål och bönor med 2 msk från löklagen. Tillsätt mynta och lök vid servering.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 315 kcal
  • Protein: 16 g
  • Kolhydrater: 27 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa: