Krispig italiensk sallad
40 min
•
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Tillbehör
•
Sallad med italienska delikatesser som salami, pinjenötter och soltorkade tomater. Sparrisen kan bytas mot broccoli eller haricots verts och salamin skivas tunt för att bli riktigt krispig.
Ingredienser
|
Matvete
|
2 dl |
|---|---|
|
Grönsaksbuljong
|
3½ dl |
|
Färsk sparris
|
125 g |
Citrondressing:
|
Citron
|
rivet skal och saft av ½ |
|---|---|
|
Olivolja
|
3 msk |
|
Strösocker
|
1 tsk |
|
Flingsalt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
|
Tunt skivad italiensk salami
|
125 g |
|---|---|
|
Pinjenötter
|
50 g |
| 100 g | |
|
Rädisor
|
125 g |
|
Babyspenat
|
65 g |
Krämig sås med färskost:
| 150 g | |
|
Hackade soltorkade tomater
|
2 msk |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Salt
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
674 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,9 g |
| Protein: | 12,5 % | 20,8 g |
| Fett: | 65,3 % | 49,7 g |
| Kolhydrater: | 22,2 % | 36,9 g |