Pastagratäng med skinka
                                
                                     20 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  10 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Kvällsmat
                                    Lunch
                                    Matlåda
                                    Middag
                                    Varmrätt
                        
                
                    •
                    
            
         
    Denna pastagratäng är riktigt lättlagad och god. Med hjälp av färdiga såser är det egentligen bara pastan som ska kokas och skinkan som ska skäras. Sen är det bara att blanda ihop och lägga i en form. På med riven ost och gratinera i ugnen. Rykande het pastagratäng serveras gärna med en grön sallad.
Testa en variant med fler {grönsaker}Ingredienser
| 
                                            
                                                Pasta penne, gärna fullkorn
                                            
                                     | 360 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Rökt skinka eller kalkon
                                            
                                     | 150 g | 
| 
                                            
                                                Tomatsås arabiata
                                            
                                     | 3 dl | 
| 2½ dl | |
| 1 dl | 
Till servering:
| 
                                            
                                                Blandad grönsallad
                                            
                                     | 
|---|
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
536 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,8 g | 
| Protein: | 19,6 % | 25,8 g | 
| Fett: | 24,8 % | 15 g | 
| Kolhydrater: | 55,5 % | 73,2 g | 
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp)