Pastagratäng med skinka

20 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Matlåda Middag Varmrätt
Pastagratäng med skinka

Denna pastagratäng är riktigt lättlagad och god. Med hjälp av färdiga såser är det egentligen bara pastan som ska kokas och skinkan som ska skäras. Sen är det bara att blanda ihop och lägga i en form. På med riven ost och gratinera i ugnen. Rykande het pastagratäng serveras gärna med en grön sallad.

Visa den {klassiska} varianten

Ingredienser

Pasta penne, gärna fullkorn
360 g
Rökt skinka eller kalkon
150 g
Tomatsås arabiata
3 dl
2½ dl
1 dl

Till servering:

Blandad grönsallad

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär skinkan i strimlor.
  • Låt pastan rinna av och blanda ner tomatsås, ostsås och skinka.
  • Lägg det i en stor smord form, eller i smorda portionsformar.
  • Strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per portion inklusive sallad

Energi:

470 kcal

Näringsvärden per portion inklusive sallad
Protein: 25 g
Fett: 11 g
Kolhydrater: 64 g
https://www.arla.se/recept/kramig-pastagratang-med-skinka/