Krämig ost i örter med melon och oliver
4 tim
•
Arbetstid: 20 min
Buffé
Tillbehör
•
Len och krämig vitost marineras i en örtig vitlöksolja som får smakerna att blomma. Tillsammans med saftig melon, salta oliver och knapriga pistagenötter blir det en fräsch och balanserad rätt – perfekt till buffé, som förrätt eller till plockbrickan.
Ingredienser
| 300 g | |
|
Olivolja
|
2 dl |
|
Vitlöksklyfta, finhackad
|
1 |
|
Hackade färska blandade örter, t ex timjan, gräslök, rosmarin
|
½ dl |
|
Finrivet citronskal
|
1 tsk |
Till servering:
|
Skalad vattenmelon
|
300 g |
|---|---|
|
Surdegsbröd
|
3 skivor |
|
Pistagenötter
|
1 dl |
|
Gröna oliver, med kärna
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Variation: Byt vattenmelon mot honungsmelon eller addera färska myntablad för en fräsch twist.
Överbliven örtolja? Ringla den över en tomatsallad eller ett nygräddat bröd.
Näringsvärden, per bufféportion
Energi:
326 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bufféportion | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,4 g |
| Protein: | 17,2 % | 13,8 g |
| Fett: | 56,2 % | 20,7 g |
| Kolhydrater: | 26,6 % | 21,3 g |