Krämig ost i örter med melon och oliver
4 tim
Buffé
•
&format=webp)
Len och krämig vitost marineras i en örtig vitlöksolja som får smakerna att blomma. Tillsammans med saftig melon, salta oliver och knapriga pistagenötter blir det en fräsch och balanserad rätt – perfekt till buffé, som förrätt eller till plockbrickan.
Ingredienser
300 g | |
Olivolja
|
2 dl |
Vitlöksklyfta, finhackad
|
1 |
Hackade färska blandade örter, t ex timjan, gräslök, rosmarin
|
½ dl |
Finrivet citronskal
|
1 tsk |
Till servering:
Skalad vattenmelon
|
300 g |
---|---|
Surdegsbröd
|
3 skivor |
Pistagenötter
|
1 dl |
Gröna oliver, med kärna
|
1 dl |
Gör så här
Lägg till recept till tillagad
Variation: Byt vattenmelon mot honungsmelon eller addera färska myntablad för en fräsch twist.
Överbliven örtolja? Ringla den över en tomatsallad eller ett nygräddat bröd.
Näringsvärden, per bufféportion
Energi:
326 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per bufféportion | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,4 g |
Protein: | 17,2 % | 13,8 g |
Fett: | 56,2 % | 20,7 g |
Kolhydrater: | 26,6 % | 21,3 g |

