Köttbullar i airfryer

35 min
Köttbullar i airfryer

Köttbullar i airfryer blir jämnt tillagade, saftiga och gyllenbruna utan att du behöver stå vid spisen – och bäst av allt, det blir inget matos i köket. Ett snabbt och enkelt sätt att laga klassiska köttbullar som passar både vardag och fest.

Nytt

Ingredienser

Gul lök
1
2 msk
Ströbröd
1 dl
1 dl
Ägg
1
Dijonsenap
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Nötfärs
500 g

Gör så här

  • Skala och finhacka löken. Stek den mjuk i smör- & rapsolja
  • Blanda ströbröd, mjölk, ägg, dijonsenap, salt och nymalen svartpeppar i en bunke. Låt svälla ca 5 min.
  • Rör ner lök och färs. Blanda till en jämn smet.
  • Forma smeten till jämstora köttbullar, ca 20 st. Lägg dem i airfryerns korg.
  • Tillaga på 180° i 12–15 min tills de är genomstekta. Skaka korgen en gång under tiden.
Markera receptet som tillagat
https://www.arla.se/recept/kottbullar-i-airfryer/