Kola med muscovado och mörk choklad

Kola med muscovado och mörk choklad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(71 st)

Underbar kola med muscovadosocker och doppad i mörk choklad. Kolan blir både vacker och god, toppad med flingsalt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 50 st

Chokladtopping:

  • 100 g mörk choklad 70%
  • ½ tsk flingsalt

Gör så här:

Gör så här:

Blanda samtliga ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka utan lock 15-20 min tills smeten klarar kulprovet eller temperaturen är 122°. Tiden varierar beroende på hur stor kastrull man har. Rör i smeten ofta. Häll smeten i en form, ca 15x20 cm. Låt svalna. Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikro. Bred den över kolan. Toppa med flingsalt och låt stelna. Skär kolan i bitar och förvara svalt. Kulprov: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast och hård.

Så lyckas du med kolan

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem