Klappgröt
Efterrätt
Mellanmål
•
&format=webp)
Originalet görs på lingon men din favoritsaft passar också till luftig klappgröt. Servera med lättvispad grädde och färska bär eller en klick av samma sylt som du hade saft!

Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
Vatten
|
5 dl |
---|---|
Konc lingondryck, hallon- eller svartvinbärssaft
|
2 dl |
Mannagryn
|
1 dl |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Till servering:
2 dl | |
Rårörda lingon, hallonsylt eller färska bär
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Saft har olika koncentration. Smaksätt ev din klappgröt med någon matsked extra saft under vispningen om du tycker det behövs.
Näringsvärden, per port
Energi:
171 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 5 % | 2,1 g |
Fett: | 63,1 % | 12,2 g |
Kolhydrater: | 31,9 % | 13,4 g |

