Kladdkaka i airfryer

30 min Dessert Efterrätt
Kladdkaka i airfryer

En kladdkaka är en svensk klassiker som aldrig går ur tiden. Här gör vi den i airfryer – snabbt, enkelt och med samma härligt kladdiga resultat. Perfekt när du vill bjuda på en chokladdessert utan att värma upp hela ugnen. Servera med lättvispad grädde och färska bär för en komplett efterrätt.

Nytt

Ingredienser

100 g
Strösocker
2 dl
Ägg
2
Vetemjöl
1½ dl
Kakao
3 msk
Vaniljsocker
1 tsk
Salt
1 krm

Till servering.

3 dl
Färska hallon eller andra bär
1 dl

Gör så här

  • Smält smöret i en kastrull. Ställ åt sidan och låt svalna något.
  • Rör ner socker och ägg i kastrullen med smöret.
  • Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en skål. Vänd ner i smeten och rör om till en jämn smet.
  • Smörj en rund form, ca 20 cm i diameter, som får plats i din airfryer. Häll smeten i formen.
  • Grädda i airfryer på 160° i 14-16 min, beroende på hur kladdig du vill ha kakan.
  • Låt svalna en stund innan servering.
  • Vispa grädden lätt. Servera kladdkakan med grädde och bär.
Markera receptet som tillagat
https://www.arla.se/recept/kladdkaka-i-airfryer/