Kimchigröt
15 min
Frukost
Lunch
•
Kimchigröt är en snabblagad och spännande salt gröt. Gröten är kokad i en misobuljong och den blir härligt krämig av ägg och ost. Den varma gröten toppas med picklad gurka, kimchi, salladslök, koriander och sesamfrön.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
328 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 3,5 g |
Protein: | 12,9 g |
Kolhydrater: | 24 g |
Fett: | 20,1 g |
Ingredienser
Schalottenlök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyfta
|
1 |
1 msk | |
Kimchi
|
½ dl |
Fiberhavregryn
|
2 dl |
Vatten
|
4 dl |
Misopasta
|
2 msk |
Japansk soja
|
2 msk |
Ägg
|
2 |
2 dl |
Picklad gurka:
Gurka
|
½ |
---|---|
Mirin
|
2 msk |
Sesamolja
|
2 msk |
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
Färsk koriander, hackad
|
2 msk |
Salt
|
2 krm |
Topping:
Kimchi
|
½ dl |
---|---|
Salladslökar, skivad
|
2 |
Svarta sesamfrön
|
1 msk |
Gochugaru eller chili flakes
|
1 tsk |
Färsk koriander
|