Kimchigröt

15 min Frukost Lunch
Kimchigröt

Kimchigröt är en snabblagad och spännande salt gröt. Gröten är kokad i en misobuljong och den blir härligt krämig av ägg och ost. Den varma gröten toppas med picklad gurka, kimchi, salladslök, koriander och sesamfrön.

Ingredienser

Schalottenlök
1
Vitlöksklyfta
1
1 msk
Kimchi
½ dl
Fiberhavregryn
2 dl
Vatten
4 dl
Misopasta
2 msk
Japansk soja
2 msk
Ägg
2
2 dl

Picklad gurka:

Gurka
½
Mirin
2 msk
Sesamolja
2 msk
Lime, finrivet skal och saft
1
Färsk koriander, hackad
2 msk
Salt
2 krm

Topping:

Kimchi
½ dl
Salladslökar, skivad
2
Svarta sesamfrön
1 msk
Gochugaru eller chili flakes
1 tsk
Färsk koriander

Gör så här

  • Börja med gurkan. Hyvla den tunt med en mandolin och blanda med resterande ingredienser. Låt stå.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smör i en kastrull. Fräs lök och vitlök några minuter.
  • Tillsätt kimchi och havregryn. Fräs ytterligare några minuter.
  • Häll på vatten och rör ner miso och soja. Blanda väl.
  • Knäck ner äggen och rör tills de stelnat. Tillsätt ost och smaka av med salt.
  • Toppa kimchigröten med kimchi, picklad gurka, salladslök, sesamfrön, gochugaru och koriander.
Klart!
https://www.arla.se/recept/kimchigrot/