Kimchigröt
15 min
Frukost
Lunch
•
&format=webp)
Kimchigröt är en snabblagad och spännande salt gröt. Gröten är kokad i en misobuljong och den blir härligt krämig av ägg och ost. Den varma gröten toppas med picklad gurka, kimchi, salladslök, koriander och sesamfrön.
Ingredienser
Schalottenlök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyfta
|
1 |
1 msk | |
Kimchi
|
½ dl |
Fiberhavregryn
|
2 dl |
Vatten
|
4 dl |
Misopasta
|
2 msk |
Japansk soja
|
2 msk |
Ägg
|
2 |
2 dl |
Picklad gurka:
Gurka
|
½ |
---|---|
Mirin
|
2 msk |
Sesamolja
|
2 msk |
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
Färsk koriander, hackad
|
2 msk |
Salt
|
2 krm |
Topping:
Kimchi
|
½ dl |
---|---|
Salladslökar, skivad
|
2 |
Svarta sesamfrön
|
1 msk |
Gochugaru eller chili flakes
|
1 tsk |
Färsk koriander
|
Gör så här

