Kebabgryta
30 min
Huvudrätt
Middag
Frysbar
•
Servera den klassiska kebaben på ett nytt sätt. Vi har gjort en krämig kebabgryta med syrad grädde. Servera med krispig sallad, rödlök, feferoni, gräddfil och ris eller pitabröd. God vardagsmat!
Ingredienser
|
Kebabskav
|
ca 400 g |
|---|---|
|
Schalottenlökar
|
2 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Körsbärstomater
|
250 g |
| 1 msk | |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
|
Malen spiskummin
|
1 msk |
| 3 dl | |
|
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
|
Ris eller pitabröd
|
4 port |
|---|---|
|
Rödlök
|
1 |
|
Isbergssallad
|
½ |
|
Bladpersilja, grovhackad
|
25 g |
|
Feferoni
|
ca 10 |
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
828 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3 g |
| Protein: | 12,3 % | 25,1 g |
| Fett: | 54,9 % | 51,4 g |
| Kolhydrater: | 32,8 % | 66,8 g |