Kardemummaglass med marinerade aprikoser

Kardemummaglass med marinerade aprikoser

60+ min Efterrätt
En riktig kalasdessert! Mustiga smaker, härliga färger och den kan förberedas i god tid.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Vispa äggulor, florsocker, vaniljsocker och kardemumma pösigt. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten.
  • Häll smeten i en form. Låt stå i frys i 4-5 tim.
  • Dela aprikoserna i halvor.
  • Koka upp vatten i en liten kastrull. Rör i saffran, honung och aprikoser. Låt det koka någon min och sedan marinera medan glassen fryser.
  • Låt glassen stå i kyl ca 30 min. Skeda upp den i portionsskålar. Lägg på aprikoserna och toppa med mynta.
Klart!
Energi:

455 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 35 g

Ingredienser

Äggulor
4
Florsocker
1 dl
Vaniljsocker
½ tsk
Stötta kardemummakärnor
1 tsk
3 dl
Marinerade aprikoser:
Torkade aprikoser
100 g
Vatten
1 dl
Saffran à 0,5 g
½ pkt
Honung
2 msk
Till garnering:
Färsk mynta