Kardemummaglass med marinerade aprikoser

Kardemummaglass med marinerade aprikoser

Betyg

(8 st)

En riktig kalasdessert! Mustiga smaker, härliga färger och den kan förberedas i god tid.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 tsk stötta kardemummakärnor
  • 3 dl Arla® vispgrädde

Marinerade aprikoser:

  • 100 g torkade aprikoser
  • 1 dl vatten
  • ½ pkt saffran à 0,5 g
  • 2 msk honung

Till garnering:

  • färsk mynta

Gör så här:

Gör så här:

Vispa äggulor, florsocker, vaniljsocker och kardemumma poröst. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten. Häll smeten i en form. Frys i 4-5 tim. Dela aprikoserna i halvor. Koka upp vatten i en liten kastrull. Rör i saffran, honung och aprikoser. Låt det koka någon min och sedan marinera medan glassen fryser. Låt glassen stå i kyl i ca 30 min. Skeda upp den i portionsskålar. Lägg på aprikoserna och toppa med mynta.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 455 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 35 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem