Kanelstekt ananas med mandelgrädde

20 min Efterrätt
Kanelstekt ananas med mandelgrädde

Avsluta vinterns festmiddag med varm, kryddig ananas och sval mandelkrispig grädde.

Ingredienser

Färsk ananas
½
2 msk
Malen kanel
1 msk
Honung
2 msk
Lime
1
2 dl
Rostad mandel
100 g

Gör så här

  • Skala ananasen och skär bort mittstocken.
  • Skiva ananasen och stek skivorna i smör och kanel i en stekpanna tills de fått färg. Ringla över honung och limesaft.
  • Fortsätt steka tills honungen karamelliserat och limesaften kokat in.
  • Vispa grädden. Hacka mandeln och vänd ner i grädden.
  • Servera ananasen varm med mandelgrädden.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

480 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 39 g
https://www.arla.se/recept/kanelstekt-ananas-med-mandelgradde/