Kanelstekt ananas med mandelgrädde

Kanelstekt ananas med mandelgrädde

20 min Efterrätt
Avsluta vinterns festmiddag med varm, kryddig ananas och sval mandelkrispig grädde.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kanelstekt-ananas-med-mandelgradde/

Gör så här

  • Skala ananasen och skär bort mittstocken.
  • Skiva ananasen och stek skivorna i smör och kanel i en stekpanna tills de fått färg. Ringla över honung och limesaft.
  • Fortsätt steka tills honungen karamelliserat och limesaften kokat in.
  • Vispa grädden. Hacka mandeln och vänd ner i grädden.
  • Servera ananasen varm med mandelgrädden.
Klart!
Energi:

480 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 39 g

Ingredienser

Färsk ananas
½
Svenskt Smör från Arla®
2 msk
Malen kanel
1 msk
Honung
2 msk
Lime
1
2 dl
Rostad mandel
100 g