Kanelkola

Kanelkola

Betyg

(57 st)

Ljus och god kola med smak av kanel och smör. Glykossirap gör kola mjuk och len och lite salt ger extra skjuts till smakerna.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 50 st

Gör så här:

Gör så här:

Dela vaniljstången på längden. Bryn smöret i en kastrull och lägg ner vanilj- och kanelstänger. Tillsätt resten av ingredienserna utom malen kanel. Rör om och låt koka utan lock till 123° eller tills smeten klarar kulprovet. Ta upp vanilj- och kanelstängerna. Rör ner malen kanel. Häll smeten i en form med bakplåtspapper ca 20x25 cm. Låt kallna. Skär kolan i bitar och slå ev in i cellofan.

Så lyckas du med kolan

 

Näringsvärden, per st

  • Energi: 60 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem