Kanelkola
45 min
•
Ljus och god kola med smak av kanel och smör. Glykossirap gör kola mjuk och len och lite salt ger extra skjuts till smakerna.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Kulprovet: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska bli fast till hård.
Energi:
60 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 1 g |
Kolhydrater: | 7 g |
Fett: | 3 g |
Video
Så lyckas du med kolan
Kocken Lotta ger dig alla knepen för julens segaste kola. God jul från oss på Arla!
Ingredienser
Vaniljstång
|
½ |
---|---|
100 g | |
Kanelstänger
|
3 |
2 dl | |
Strösocker
|
3 dl |
Ljus sirap
|
½ dl |
Glykossirap
|
½ dl |
Salt
|
½ tsk |
Malen kanel
|
1 tsk |