Juliga chokladkakor med kristyr
1 tim
•
Arbetstid: 30 min
Fika
•
Klassiska mördegskakor som smaksätts med kakao och piffas med kristyr - för alla julfantaster som nödvändigtvis inte älskar pepparkakor. Psst, man blir snäll av dessa också!
Ingredienser
Mördegskaka:
| 200 g | |
|
Vetemjöl
|
4½ dl |
|
Äggula
|
1 |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Kakao
|
3 msk |
|
Vaniljsocker
|
1 krm |
Kristyr:
|
Äggvita
|
1 |
|---|---|
|
Florsocker
|
3 dl |
|
Ättiksprit 12%
|
2 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Gott att blanda rivet apelsin- eller citronskal i kristyren.
4 dl florsocker ger en hårdare kristyr. Bra för att spritsa mönster. 3 dl florsocker ger en rinnigare kristyr. Bra om du vill fylla i större områden eller täcka hela kakor.
Näringsvärden, per st
Energi:
72 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,3 g |
| Protein: | 4 % | 0,7 g |
| Fett: | 43 % | 3,5 g |
| Kolhydrater: | 53 % | 9,4 g |