Jordnötskrisprutor

Jordnötskrisprutor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

1 tim

De här krispiga rutorna svänger du snabbt ihop när sötsuget sätter in. Är du allergisk mot nötter går det fint att använda mandelsmör istället.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 bitar

  • 3 dl jordnötssmör ca 350 g
  • 300 g mjölkchoklad
  • 3½ dl rice krispies
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ½ dl jordnötter
  • 50 g mörk choklad

Gör så här:

Gör så här:

Hacka och smält mjölkchokladen tillsammans med smöret i mikro eller över vattenbad. Tillsätt jordnötssmör och vänd ner rispuffarna. Häll i en form ca 20 x25 cm och toppa med jordnötter, Hacka och smält den mörka chokladen, ringla över och låt stelna i kyl. Skär i 16 bitar.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 275 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 16 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem