Jordgubbssallad med chili, koriander och linser

40 min
Arbetstid: 25 min
Förrätt Tillbehör
Jordgubbssallad med chili, koriander och linser

Jordgubbar är inte bara till för efterrätter. De ger en underbar friskhet och sötma till sommarens goda sallader. Du kan byta ut de gröna linserna mot en förpackning färdigkokta linser.

Ingredienser

Jordgubbar
500 g
Kokta gröna linser
1 dl
Röd chili
1
Färsk koriander
2 krukor
Lime, rivet skal och saft
1
Olivolja
3 msk
Honung
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
150 g

Gör så här

  • Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Skär jordgubbarna i kvartar.
  • Kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriandern. Lägg upp linser, jordgubbar, koriander och chili på ett fat.
  • Blanda limeskal och -saft, olja och honung till en dressing. Smaka av med salt och peppar. Blanda dressingen med salladen. Toppa med smulad vitost.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

259 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,5 g
Protein: 13,7 % 8,7 g
Fett: 60,5 % 17,7 g
Kolhydrater: 25,8 % 16,4 g
https://www.arla.se/recept/jordgubbssallad-med-chili-koriander-och-linser/