Jordgubbssallad med chili, koriander och linser
40 min
Förrätt
•
&format=webp)
Jordgubbar är inte bara till för efterrätter. De ger en underbar friskhet och sötma till sommarens goda sallader. Du kan byta ut de gröna linserna mot en förpackning färdigkokta linser.
Ingredienser
Jordgubbar
|
500 g |
---|---|
Kokta gröna linser
|
1 dl |
Röd chili
|
1 |
Färsk koriander
|
2 krukor |
Lime, rivet skal och saft
|
1 |
Olivolja
|
3 msk |
Honung
|
½ msk |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
150 g |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
285 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 13 g |
Kolhydrater: | 23 g |
Fett: | 14 g |

