Jordgubbssallad med basilika och mynta

Jordgubbssallad med basilika och mynta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(37 st)

Prova att marinera färska jordgubbar i apelsin, mynta och basilika. Som en dröm!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 liter jordgubbar
  • ½ dl rårörsocker
  • rivet skal och pressad saft av 1 apelsin
  • ½ dl hackad färsk mynta
  • 2 msk hackad färsk basilika

Till servering:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Skär jordgubbarna i bitar. Blanda dem med socker, apelsinskal och saft i en skål. Låt dra en stund och blanda ner mynta och basilika.

Tips:

Rör ner 1 msk cointreau eller annan apelsinlikör i grädden.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag