Jordgubbssallad med basilika och mynta

Jordgubbssallad med basilika och mynta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(35 st)

Prova att marinera färska jordgubbar i apelsin, mynta och basilika. Som en dröm!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 liter jordgubbar
  • ½ dl rårörsocker
  • rivet skal och pressad saft av 1 apelsin
  • ½ dl hackad färsk mynta
  • 2 msk hackad färsk basilika

Till servering:

  • 2 dl Arla® vispgrädde

Gör så här

Gör så här

Skär jordgubbarna i bitar. Blanda dem med socker, apelsinskal och saft i en skål. Låt dra en stund och blanda ner mynta och basilika.

Tips:

Rör ner 1 msk cointreau eller annan apelsinlikör i grädden.

Skriv ut

Källa: