![Jordgubbssallad med basilika och mynta](https://images.arla.com/recordid/E746A75F-422D-42D9-9087AB9229D11528/jordgubbssallad-med-basilika-och-mynta.jpg?format=jpg&width=375&height=265&mode=crop)
Jordgubbssallad med basilika och mynta
20 min
Efterrätt
•
Prova att marinera färska jordgubbar i apelsin, mynta och basilika. Som en dröm!
![Provlagat av Arla Mat](https://cdn-rdb.arla.com/files/arla-se/313572606/13a1977c-f861-4f88-850f-dbb2f063e666.png?mode=crop&w=64&h=64&ak=f525e733&hm=3279754f)
![Provlagat av Arla Mat](https://cdn-rdb.arla.com/files/arla-se/313572606/13a1977c-f861-4f88-850f-dbb2f063e666.png?mode=crop&w=64&h=64&ak=f525e733&hm=3279754f)
![https://www.arla.se/recept/jordgubbssallad-med-basilika-och-mynta/](/recept/jordgubbssallad-med-basilika-och-mynta/qrcode.png)
Gör så här
Rör ner 1 msk cointreau eller annan apelsinlikör i grädden.
Ingredienser
Jordgubbar
|
1 liter |
---|---|
Rårörsocker
|
½ dl |
Apelsin
|
rivet skal och pressad saft av 1 |
Hackad färsk mynta
|
½ dl |
Hackad färsk basilika
|
2 msk |
Till servering:
2 dl |