Jordgubbssallad med basilika och mynta
20 min
Efterrätt
•
Prova att marinera färska jordgubbar i apelsin, mynta och basilika. Som en dröm!
Ingredienser
|
Jordgubbar
|
1 liter |
|---|---|
|
Rårörsocker
|
½ dl |
|
Apelsin
|
rivet skal och pressad saft av 1 |
|
Hackad färsk mynta
|
½ dl |
|
Hackad färsk basilika
|
2 msk |
Till servering:
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Rör ner 1 msk cointreau eller annan apelsinlikör i grädden.
Näringsvärden, per port
Energi:
296 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3 g |
| Protein: | 3 % | 2,2 g |
| Fett: | 60,9 % | 20,4 g |
| Kolhydrater: | 36,1 % | 26,3 g |