Jordgubbs- och persikosallad med kanelsås

Jordgubbs- och persikosallad med kanelsås

15 min
Efterrätt
En fruktsallad som är allra godast på sommaren, när både jordgubbar och persikor är som bäst. Servera med fräsch och kryddig gräddfilssås.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/jordgubbs--och-persikosallad-med-kanelsas/

Gör så här

  • Kärna ur persikorna eller nektarinerna och skär dem i bitar. Skiva jordgubbarna. Varva dem i en skål.
  • Blanda apelsinskal, apelsinsaft och florsocker. Häll det över salladen.
  • Blanda alla ingredienserna till såsen och servera den till.
Klart!

Det går utmärkt att byta ut persikorna mot nektariner.

Ingredienser

Persikor eller nektariner
4
Jordgubbar
½ liter
Apelsin, rivet skal och pressad saft
1
Florsocker
2 msk
Sås:
3 dl
Hackade hasselnötter
½ dl
Malen malen kanel
2 tsk
Florsocker
1 msk
Vaniljsocker
1 tsk