Jordgubbs- och persikosallad med kanelsås

Jordgubbs- och persikosallad med kanelsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(14 st)

En fruktsallad som är allra godast på sommaren, när både jordgubbar och persikor är som bäst. Servera med fräsch och kryddig gräddfilssås.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 persikor
  • ½ liter jordgubbar
  • rivet skal och pressad saft av 1 apelsin
  • 2 msk florsocker

Sås:

  • 3 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • ½ dl hackade hasselnötter
  • 2 tsk malen malen kanel
  • 1 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Gör så här:

Kärna ur persikorna eller nektarinerna och skär dem i bitar. Skiva jordgubbarna. Varva frukten i en skål. Blanda apelsinskal, apelsinsaft och florsocker. Häll det över salladen. Blanda alla ingredienserna till såsen och servera den till salladen.

Tips:

Det går utmärkt att byta ut persikorna mot nektariner.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem