Isad vintersallad
1 tim
•
Arbetstid: 30 min
Tillbehör
•
Vintrig sallad som får sötma från päron och sälta från ädelost. För att få grönsakerna riktigt krispiga får de ligga i isvatten en stund.
Ingredienser
|
Jordärtskockor
|
6 |
|---|---|
|
Romansallad
|
1 |
|
Brysselkål
|
8 |
|
Päron
|
1 |
| 140 g |
Dressing:
|
Rödvinsvinäger
|
1 msk |
|---|---|
|
Dijonsenap
|
1 tsk |
|
Pressade vitlöksklyftor
|
2 |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Kallpressad rapsolja
|
2 msk |
| 1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
162 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3 g |
| Protein: | 15,1 % | 6 g |
| Fett: | 62,3 % | 11,4 g |
| Kolhydrater: | 22,6 % | 9 g |