Grilla dessert Frukt & bär

Många frukter går utmärkt att lägga på grillen. Prova ananas, mango, meloner av olika slag, nektariner och persikor, plommon, päron, och äpplen på gallret en stund och upptäck hur sötman i frukten kommer fram på nya sätt. Trä upp på spett, strössla med kokos eller hackade nötter och toppa med hackad mynta.

Citrusfrukter som apelsin, citron, grapefrukt och lime kan du dela på mitten och lägga direkt på grillen. När frukten fått färg är den toppen att äta som den är eller att pressa över grillad fisk och skaldjur.

Ta till vara på eftervärmen när middagen är färdiggrillad och lägg sommarens bär i foliepaket med lite socker eller honung på grillen. Blanda gärna björnbär, blåbär, hallon, jordgubbar, krusbär, vinbär och rabarber och varför inte en skvätt likör i paketet? Mandelspån eller krossade biscotti är gott på toppen. Missa inte heller klassikern bananer i folie som späckats med din favoritchoklad – himmelskt gott!

Till de varma grillade frukterna och bären är glass, vispad grädde eller vaniljsås såklart pricken över i. Ladda upp för en riktigt helkväll vid grillen.

Fler recept på grillade desserter?

Recept – grilla efterrätt