Inlagd sill på klassiskt vis
Huvudrätt
Middag
•
Inlagd sill på klassiskt vis gör du snabbt och enkelt med hjälp av färdig inläggningssill. Alltid lika god på sillbordet. Passar utmärkt till både påsk, midsommar och på julbordet.
Ingredienser
|
5-minuterssill
|
420 g |
|---|---|
|
Rödlök
|
1 |
|
Liten morot
|
1 |
|
1 bit pepparrot
|
|
|
Vitpepparkorn
|
15 |
|
Kryddpepparkorn
|
10 |
|
Lagerblad
|
4 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Om den färdiga lagen känns grumlig eller inte räcker till kan du lätt göra egen. Koka upp 1 dl ättiksprit (12%), 2 dl strösocker och 3 dl vatten. Låt kallna och använd som sillagen i receptet.
Näringsvärden, per port
Energi:
262 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,9 g |
| Protein: | 16,6 % | 10,7 g |
| Fett: | 42,9 % | 12,7 g |
| Kolhydrater: | 40,5 % | 26,1 g |