Ingefärskaramell med valnötter

Ingefärskaramell med valnötter

20 min
Snabbt fixat godis med smak av ingefära. Kanske en ny favorit till jul?
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Rosta nötterna i en varm stekpanna. Ta upp och hacka dem grovt.
  • Smält smöret i stekpannan. Rör i sirap, socker och ingefära.
  • Låt koka på medelvärme 4–5 min till gyllenbrun färg. Blanda ner nötterna.
  • Häll smeten på ett bakplåtspapper. Låt svalna och skär i bitar.
Klart!
Tips:

Variera med andra nötter eller mandel.

Energi:

45 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 3 g

Ingredienser

Valnötter
2 dl
100 g
Ljus sirap
¾ dl
Strösocker
½ dl
Malen ingefära
2 tsk