Ingefärskaramell med valnötter

Ingefärskaramell med valnötter

Betyg

(82 st)

Snabbt fixat godis med smak av ingefära. Kanske en ny favorit till jul?

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 40 st

Gör så här:

Gör så här:

Rosta nötterna i en varm stekpanna. Ta upp och hacka dem grovt. Smält smöret i stekpannan. Rör i sirap, socker och ingefära. Låt koka på medelvärme 4–5 min till gyllenbrun färg. Blanda ner nötterna. Häll smeten på ett bakplåtspapper. Låt svalna och skär i bitar.

Tips:

Variera med andra nötter eller mandel.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 45 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 3 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem