Högrevsburgare med bluecheesedressing och grillade padrones

25 min Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Högrevsburgare med bluecheesedressing och grillade padrones

Härlig hamburgare på högrevsfärs med dressing som får smak av mögelost. Högrevsfärs är lite fetare än nötfärs och passar bra att grilla.

  • Arla
  • Recept & mat
  • Högrevsburgare med bluecheesedressing och grillade padrones

Ingredienser

Högrevsfärs
500 g
Olivolja
1 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm

Bluecheesedressing:

150 g
1 dl
Salt
2 krm

Grillade padrones:

Padrones
200 g
Salt

Tillbehör:

Hamburgerbröd
4
Skivad tomat
1
Rostad lök
Sallad

Gör så här

  • Blanda färsen med oljan och forma till 4 burgare.
  • Mosa osten till dressingen och blanda med gräddfilen. Smaka av med salt.
  • Salta och peppra burgarna och grilla eller stek dem 2-3 min på varje sida.
  • Lägg padrones på grillen och grilla dem runt om. Strö över salt.
  • Grilla bröden på snittytan och lägg ihop burgarna med dressing, tomat, lök och sallad.
  • Servera padrones vid sidan om.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

685 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 35 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 44 g
https://www.arla.se/recept/hogrevsburgare-med-bluecheesedressing-och-grillade-padrones/