Högrevsburgare med bacon och cheddar

20 min Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Högrevsburgare med bacon och cheddar

Saftiga högrevsburgare med knaperstekt bacon, krispig sallad och smakrik cheddar. Högrevsfärsen gör burgarna extra saftiga och goda. Servera med cole slaw och rostad potatis.

Ingredienser

Högrevsfärs
500 g
Bacon
140 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 msk
4 skivor

Tillbehör:

Tomater
2
Silverlök
1
Krispsallad
4 blad
Saltgurka
1
Majonnäs
4 msk
Hamburgerbröd
4
Tomatketchup
2 msk

Gör så här

  • Börja med att steka baconet knaprigt i en varm stekpanna, låt rinna av på hushållspapper. Fortsätt med tillbehören.
  • Skiva tomaterna tunt. Skala och skiva silverlöken. Skiva saltgurkan tunt på längden. Dela hamburgerbröden och rosta snittytan.
  • Forma färsen till 4 hamburgare, salta och peppra. Stek dem i smör ca 3 min på varje sida. Lägg en ostskiva på varje hamburgare.
  • Bred majonnäs på brödens över- och underdel. Lägg sallad och hamburgare på brödens underdel och fördela resten av tillbehören på burgarna. Lägg på överdelen.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

690 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 38 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 45 g
https://www.arla.se/recept/hogrevsburgare-med-bacon-och-cheddar/