Het pumpa med örter, sveciadressing och pumpakärnor

Het pumpa med örter, sveciadressing och pumpakärnor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Söt och god ugnsbakad pumpa med färska örter och ett sting av chili. Servera tillsammans med svecia-dressing, precis som de är eller till en bit gott kött.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • ½ butternutpumpor (överdel utan kärnhus)
  • 1 dl plockad färsk basilika
  • 1 dl plockad bladpersilja
  • 2 msk plockad färsk timjan
  • ¾ röd chili
  • 1 dl pumpakärnor
  • 50 g rumsvarmt Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skala pumpan och skär i 4 skivor på längden. Snitta ett rutmönster i pumpaskivorna utan att skära igenom eller skära i kanterna och lägg i ugnssäker form. Hacka örterna grovt. Skiva chilin. Hacka pumpakärnorna grovt. Mixa örter, chili, smör, salt, peppar och hälften av pumpakärnorna till ett grovt hack. Bred fyllningen ovanpå pumpaskivorna och strö över resten av pumpakärnorna. Baka i mitten av ugnen ca 30 min tills pumpaskivorna är mjuka. Servera ev med sveciadressing. se recept arla.se

Näringsvärden, per port exkl dressing

  • Energi: 240 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 15 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem