Het pumpa med örter, svecia och pumpakärnor

1 tim Förrätt
Het pumpa med örter, svecia och pumpakärnor

Söt och god ugnsbakad pumpa med färska örter och ett sting av chili. Servera tillsammans med svecia, precis som de är eller till en bit gott kött.

Ingredienser

Butternutpumpa (överdel utan kärnhus)
½
Plockad färsk basilika
1 dl
Plockad bladpersilja
1 dl
Plockad färsk timjan
2 msk
Röd chili
¾
Pumpakärnor
1 dl
50 g
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
1 krm

Gör så här

Sveciakräm:

  • Knäck äggen i en kastrull och värm på medelvärme under omrörning tills de börjar koagulera och sätta sig som en äggröra. Häll upp i en mixer.
  • Riv osten och tillsätt tillsammans med crème fraiche och smör. Mixa slätt och smaka av med salt.
  • Häll upp i en skål och ställ in i kylskåp.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skala pumpan och skär i 4 skivor på längden.
  • Snitta ett rutmönster i pumpaskivorna utan att skära igenom eller skära i kanterna och lägg i ugnssäker form.
  • Hacka örterna grovt. Skiva chilin. Hacka pumpakärnorna grovt.
  • Mixa örter, chili, smör, salt, peppar och hälften av pumpakärnorna till ett grovt hack.
  • Bred fyllningen ovanpå pumpaskivorna och strö över resten av pumpakärnorna. Baka i mitten av ugnen ca 30 min tills pumpaskivorna är mjuka. Toppa pumpaskivorna med sveciakrämen.
Klart!

Näringsvärden, per port exkl dressing

Energi:

240 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 18 g
https://www.arla.se/recept/het-pumpa-med-orter-sveciadressing-och-pumpakarnor/