Het fruktsallad med fryst kanelglass

Het fruktsallad med fryst kanelglass

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(9 st)

Härlig fruktsallad att servera kall eller varm, toppa med kryddig kanelglass.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 grapefrukter
  • 4 clementiner
  • 200 g vindruvor

Lag:

  • 4 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • pressad saft av ½ dl citron

Glass:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Vispa vaniljvispen hårt och smaksätt med kanel. Låt den stå i frysen 2-3 timmar och sedan i kylen att mjukna ca 30 min. Koka vatten, socker och citronsaft några minuter. Skär bort skalet och den vita hinnan på grapefrukten med en vass kniv. Skär loss klyftorna så att de blir hinnfria. Skär klyftorna i bitar. Skala och skär clementinerna i bitar. Dela och kärna ur druvorna. Lägg frukten i 4 glas och häll över den varma lagen. Toppa med kanelglass.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag