Het fruktsallad med fryst kanelglass

Het fruktsallad med fryst kanelglass

60+ min Buffé Efterrätt
Härlig fruktsallad att servera kall eller varm, toppa med kryddig kanelglass.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/het-fruktsallad-med-fryst-kanelglass/

Gör så här

  • Vispa vaniljvispen hårt och smaksätt med kanel. Låt den stå i frysen 2-3 timmar och sedan i kylen att mjukna ca 30 min.
  • Koka vatten, socker och citronsaft några minuter.
  • Skär bort skalet och den vita hinnan på grapefrukten med en vass kniv. Skär loss klyftorna så att de blir hinnfria. Skär klyftorna i bitar.
  • Skala och skär clementinerna i bitar. Dela och kärna ur druvorna.
  • Lägg frukten i 4 glas och häll över den varma lagen.
  • Toppa med kanelglass.
Klart!

Ingredienser

Grapefrukter
2
Clementiner
4
Vindruvor
200 g
Lag:
Vatten
4 dl
Strösocker
1 dl
Citron
pressad saft av ½ dl
Glass:
2½ dl
Malen kanel
2 tsk