Fröknäcke

Fröknäcke

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(30 st)

Eget, tunt kavlat finbröd att ha på buffén.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 10 st

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Värm filmjölken till 37°. Rör ut jästen i filmjölken i en bunke. Tillsätt smör, sirap, salt, grahamsmjöl och större delen av vetemjölet. Spara lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 10 bitar. Kavla ut bitarna så tunt som möjligt, till ovala bröd. Kavla sist med kruskavel eller nagga bröden. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med vatten och strö över solroskärnor, sesamfrön och flingsalt. Grädda i mitten av ugnen 10–15 min tills de fått färg och blivit spröda. Låt bröden svalna på galler. Bryt i bitar.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 275 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag