Havre- och hallongröt med rabarberkompott
30 min
Brunch
Frukost
Mellanmål
•
Denna havre- och hallongröt med rabarberkompott är ett måste när det börjar bli säsong för rabarber. Koka en vanlig havregrynsgröt och rör i hallonen på slutet, ju mer du rör desto rödare bli gröten. Toppa med sötsyrlig rabarberkompott och svalkande kvarg. En sann rabarberdröm!
Ingredienser
Rabarberkompott:
|
Rabarber
|
1 stjälk |
|---|---|
|
Rårörsocker
|
1 msk |
|
Kardemummakärnor
|
½ tsk |
|
Vatten
|
½ dl |
Hallongröt:
|
Havregryn
|
2 dl |
|---|---|
|
Vatten
|
4 dl |
|
Salt
|
1 krm |
|
Frysta hallon
|
3 dl |
Topping:
|
Arla® Mild kvarg jordgubb
|
2 dl |
|---|---|
|
Hallon
|
6 |
|
Granola, gärna på bovete
|
1 dl |
Gör så här
Rabarberkompott:
Hallongröt:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
349 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 13 g |
| Protein: | 19,8 % | 17 g |
| Fett: | 22,3 % | 8,8 g |
| Kolhydrater: | 57,9 % | 49,7 g |