Havre- och hallongröt med rabarberkompott
30 min
Brunch
Frukost
Mellanmål
•

Denna havre- och hallongröt med rabarberkompott är ett måste när det börjar bli säsong för rabarber. Koka en vanlig havregrynsgröt och rör i hallonen på slutet, ju mer du rör desto rödare bli gröten. Toppa med sötsyrlig rabarberkompott och svalkande kvarg. En sann rabarberdröm!
Ingredienser
Rabarberkompott:
Rabarber
|
1 stjälk |
---|---|
Rårörsocker
|
1 msk |
Kardemummakärnor
|
½ tsk |
Vatten
|
½ dl |
Hallongröt:
Havregryn
|
2 dl |
---|---|
Vatten
|
4 dl |
Salt
|
1 krm |
Frysta hallon
|
3 dl |
Topping:
2 dl | |
Hallon
|
6 |
Granola, gärna på bovete
|
1 dl |
Gör så här
Rabarberkompott:
Hallongröt:

