Hamburgare med hemgjord ketchup
40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Snabbmat
•

Hemmagjorda hamburgare är så mycket godare och här har vi en variant på saftig högrevsfärs. Den egna ketchupen gör den extra speciell.
Ingredienser
Högrevsfärs
|
500 g |
---|---|
Worcestershiresås
|
1 msk |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
|
2 msk |
Ketchup:
Tomater
|
5 |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Vitvinsvinäger
|
1½ msk |
Tomatpuré
|
½ dl |
Farinsocker
|
1 msk |
Worcestershiresås
|
1 msk |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Hamburgerbröd
|
4 |
---|---|
Tomater
|
2 |
Krispsallad
|
4 blad |
Gör så här
Ketchupen håller ca 3 veckor i kyl.
Näringsvärden, per port
Energi:
470 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 29 g |
Kolhydrater: | 33 g |
Fett: | 30 g |

