Halloumi airfryer

20 min
Halloumi airfryer

Krispig halloumi från airfryern passar utmärkt med en fräsch sallad på tomater, svarta bönor, rödlök och basilika. En enkel och smakrik rätt som fungerar lika bra som tillbehör som en lättare middag.

Nytt

Ingredienser

Halloumi
200 g
1 msk
Svartpeppar
2 krm

Tomatsallad:

Blandade tomater
500 g
Rödlök
1
Kokta svart böna
400 g
Kallpressad olivolja
1 msk
Balsamvinäger
1 msk
Färsk basilika
1 kruka
Chili flakes
1 tsk

Gör så här

  • Skär halloumin i kuber. Lägg dem i en skål och blanda med smör- & rapsolja och nymalen svartpeppar.
  • Lägg osten i airfryerns korg i ett jämnt lager och tillaga på 200° i 8–10 min. Skaka korgen efter halva tiden så att halloumin blir gyllene runtom.
  • Gör under tiden salladen. Halvera tomaterna och skiva rödlöken tunt. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Lägg allt i en skål och blanda med olivolja, balsamvinäger, chiliflakes, basilikablad, flingsalt och svartpeppar.
  • Servera den varma halloumin direkt tillsammans med tomat- och bönsalladen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

335 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 9,2 g
Protein: 25,1 % 20,7 g
Fett: 48,9 % 18,5 g
Kolhydrater: 26 % 21,4 g
https://www.arla.se/recept/halloumi-airfryer/