Hallonkola

45 min
Arbetstid: 20 min
Fika
Hallonkola

En underbart seg och söt kola med mycket smak av hallon. Denna kola kokar du lätt ihop med smör, vispgrädde, socker, sirap och hallon. Skär hallonkolan i generösa bitar och njut av den när som helst under året när sötsuget sätter in.

Ingredienser

Frysta hallon
250 g
Strösocker
3 dl
100 g
3 dl
Ljus sirap
1½ dl
Glykossirap
1 msk

Gör så här

  • Koka upp hallon och socker i en kastrull. Sila hallonen genom en finmaskig sil.
  • Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt hallon, grädde, ljus sirap och glykossirap.
  • Rör bara i början när kolan kokas för att minimera att den sockrar sig. Koka utan lock tills smeten är 125°, eller tills smeten håller ett kulprov.
  • Lägg bakplåtspapper i en form, ca 15 x 20 cm. Häll ner smeten och låt svalna, gärna i kylen. Skär eller klipp hallonkolan i bitar. Slå in i papper och förvara kallt.
Markera receptet som tillagat

Kulprov: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara seg och ganska fast.

Näringsvärden, per st

Energi:

189 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,5 g
Protein: 1,1 % 0,5 g
Fett: 47,8 % 10,2 g
Kolhydrater: 51,1 % 23,7 g
https://www.arla.se/recept/hallonkola/