Hallonkola
45 min
•
Arbetstid: 20 min
Fika
•
En underbart seg och söt kola med mycket smak av hallon. Denna kola kokar du lätt ihop med smör, vispgrädde, socker, sirap och hallon. Skär hallonkolan i generösa bitar och njut av den när som helst under året när sötsuget sätter in.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Frysta hallon
|
250 g |
|---|---|
|
Strösocker
|
3 dl |
| 100 g | |
| 3 dl | |
|
Ljus sirap
|
1½ dl |
|
Glykossirap
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Kulprov: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara seg och ganska fast.
Näringsvärden, per st
Energi:
189 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,5 g |
| Protein: | 1,1 % | 0,5 g |
| Fett: | 47,8 % | 10,2 g |
| Kolhydrater: | 51,1 % | 23,7 g |