Gummans currysill från Skåne

Gummans currysill från Skåne

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(37 st)

En härligt krämig sill med färg och smak av curry och sötma från äpple. Perfekt på sillbordet till påsk, jul eller midsommar.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 200 g matjessill i bitar
  • ½ dl majonnäs
  • 1 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • ca 1 msk curry
  • 1½ msk konc konc äppeljuice
  • 1 svenskt vinter äpple
  • ½ dl hackad färsk gräslök
  • 2 msk hackad färsk dill

Topping:

  • ½ dl hackad färsk gräslök
  • 2 msk plockad färsk dill

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Sila bort spadet från sillen och låt bitarna torka på hushållspapper. Blanda majonnäs, gräddfil, curry och äppeljuice. Vänd ner sillen. Riv äpplet grovt. Tillsätt äpple, gräslök och dill. Låt stå minst 1 tim i kyl. Toppa med dill och gräslök.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 305 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag