Gul äggtoddy med mandel och kardemumma

Gul äggtoddy med mandel och kardemumma

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

60+ min

Påsken är gul och så är även vår krämiga äggtoddy med mandelsmak. Om du vill så har du i lite alkohol t ex mandellikör, rom eller whiskey.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Koka upp mjölk, grädde och kryddor. Dra av från värmen. Blanda ner mandelsmör och låt svalna.
  2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulor och socker pösigt.
  3. Blanda äggvispet med mjölkblandningen. Smaka av med likör eller apelsinjuice Låt stå i kyl ca 2 tim, gärna över natt.
  4. Vispa vitorna till ett fast skum. Ta undan lite till att toppa toddyn. Blanda ner toddyn stegvis i äggvitorna. Häll upp i glas och servera genast.

Näringsvärden, per glas

  • Energi: 165 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag