Gul äggtoddy med mandel och kardemumma
3 tim
•
Arbetstid: 30 min
Dessert
•
Påsken är gul och så är även vår krämiga äggtoddy med mandelsmak. Om du vill så har du i lite alkohol t ex mandellikör, rom eller whiskey.
Ingredienser
| 4 dl | |
| ½ dl | |
|
Malen gurkmeja
|
½ tsk |
|
Malen kardemumma
|
1 tsk |
|
Mandelsmör
|
3 msk |
|
Ägg
|
2 |
|
Strösocker
|
3 msk |
|
Mandellikör eller apelsinjuice
|
4 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per glas
Energi:
185 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per glas | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,4 g |
| Protein: | 13,2 % | 6 g |
| Fett: | 50 % | 10,5 g |
| Kolhydrater: | 29,4 % | 13,4 g |