Grötpinnar

Grötpinnar

25 min
Mellanmål
Går att frysa
Dessa grötpinnar är smaksatta med banan, vanilj och kardemumma. Toppen att ta sig en grötpinne före eller efter träningen. Dessa går bra att frysa in, så har du alltid en grötpinne att stilla hungern med!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/grotpinnar/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Häll havregryn, nötter, kardemumma och bakpulver i en mixer. Mixa ihop.
  • Tillsätt ägg, skivad banan och kvarg. Mixa till en smet.
  • Häll smeten i en avlång bakform med bakplåtspapper, ca 10x25 cm.
  • Baka mitt i ugnen 20-25 min, tills kakan är fast.
  • Låt svalna i formen. Lyft upp kakan och skär upp 12 jämntjocka grötpinnar.
Klart!
Energi:

50 kcal

Fiber: 1 g
Protein: 2 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 2 g

Ingredienser

Havregryn
1½ dl
Hasselnötter
2 msk
Kardemummakärnor, mortlade
1 tsk
Bakpulver
½ tsk
Ägg
1
Banan
1
1 dl