Grötbröd
                                
                                    12 tim
                                
                                
                    
                                    •
                                    Tillagning: 1 tim
                                
                                    Brunch
                                    Frukost
                                    Mellanmål
                        
                            Frysbar
                        
                
                
                    •
                    
            
         
    Grötböd är lätt att baka och passar utmärkt att baka på öerbliven gröt. Degen går snabbt att blanda ihop och kan antingen kalljäsas över natten, eller i rumstemperatur. Skeda upp den lösa degen på bakplåtspapper och njut av dem till frukost eller mellis.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Jäst
                                            
                                     | 25 g | 
|---|---|
| 1 dl | |
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | 3 dl | 
| 
                                            
                                                Havregrynsgröt eller risgrynsgröt
                                            
                                     | 1½ dl | 
| 
                                            
                                                Flytande honung
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Vetemjöl
                                            
                                     | ca 7 dl | 
| 
                                            
                                                Flingsalt
                                            
                                     | 1 tsk | 
Garnering:
| 
                                            
                                                Blandade sesamfrön, pumpafrön, havregryn, solsosfrön
                                            
                                     | 1½ dl | 
|---|
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per st
Energi:
181 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,2 g | 
| Protein: | 12,8 % | 5,7 g | 
| Fett: | 21,1 % | 4,3 g | 
| Kolhydrater: | 66,1 % | 29,4 g | 
 
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp)