Grötbröd
12 tim
•
Tillagning: 1 tim
Brunch
Frukost
Mellanmål
Frysbar
•
Grötböd är lätt att baka och passar utmärkt att baka på öerbliven gröt. Degen går snabbt att blanda ihop och kan antingen kalljäsas över natten, eller i rumstemperatur. Skeda upp den lösa degen på bakplåtspapper och njut av dem till frukost eller mellis.
Ingredienser
|
Jäst
|
25 g |
|---|---|
| 1 dl | |
|
Vatten
|
3 dl |
|
Havregrynsgröt eller risgrynsgröt
|
1½ dl |
|
Flytande honung
|
1 tsk |
|
Vetemjöl
|
ca 7 dl |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
Garnering:
|
Blandade sesamfrön, pumpafrön, havregryn, solsosfrön
|
1½ dl |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
181 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,2 g |
| Protein: | 12,8 % | 5,7 g |
| Fett: | 21,1 % | 4,3 g |
| Kolhydrater: | 66,1 % | 29,4 g |